Magazin

Testvéreink valójában a legjobb barátaink?

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 641 AND user_id = 0 AND user_ip = '44.212.99.208' ORDER BY id DESC LIMIT 1

A testvéri szeretet

Az egyik tanórán, még gimnáziumban a tankönyvben volt egy példamondat, hogy „Mit gondolsz ki az igazi legjobb barátod?”. A kérdés elhangzása után mindenki rögtön a legjobb barátja felé fordította a fejét mosolyogva, hogy hát ki más lenne, ha nem ő.  Ha igazán végiggondoljuk a kérdés valódi jelentését, akkor talán először nem is a megfelelő személy jutott eszünkben.

Ki az, aki látott már téged igazán sírni a dühtől, nevetni a felhőtlen pillanataidban, fáradtan, pizsamában, csúnyán, szépen és tud mindent a régi családi történeteitekről, vitáitokról? – A testvéred.

Az életünk minden jó és rossz pillanatában jelen vannak. Lehet idősebb, fiatalabb, az ikred, mostoha vagy édes testvéred, de ő az az ember, akinek hamarabb elmeséled ki bántott meg, milyen őrültséget csináltál és ki lett az első szerelmed, mint a szüleidnek. Neki teszed fel azt a kérdést is, amikor családi összejövetelen egy idősebb rokon eléd lép és az ölelésébe húzva annyit mond, hogy milyen régen látott, de neked fogalmad sincs ki az az ember, ezért tanácstalanul fordulsz a testvéred felé, hogy honnan ismerjük.

testvér

Nem hagyhatjuk ki a kettőtök között felállított szabályokat, mint például, ha kimész a testvéred szobájából és azt mondja csukd be az ajtaját, soha nem csukod be. A jobban kinéző süti, puding a tiéd, ha kevesebb van az egyik pohárban az az övé. A saját életedet adnád a testvéredért, de hogy elmosogass helyette vagy a szemetet kiürítsd, soha nem fog megtörténni. Az utolsó édességért harcot vívtok egymással, ha kedves pillanatodban vagy meg is kérdezed, hogy megeheted-e úgy, hogy fejben már eldöntötted, hogy az a tiéd és a nemleges válasz ellenére is el fogod fogyasztani.  A hónapokon át keresett ruhádat általában a testvéred szekrényében kell keresned és utána felelősségre vonhatod, hogy az engedélyed nélkül hordta. 

Néha nehéz vele és egymásra olyan dolgokat mondotok, amiket nem is gondoltok komolyan, de valójában az egyik legnagyobb támaszt adják. A sok vita ellenére biztonságot nyújtanak még akkor is, ha azt kívánod, hogy ne szóljon hozzád és bárcsak egyedül lennél.

testvér

Szeretnék megosztani pár kedvenc emléket, amit a kedves ismerőseim éltek át testvéreikkel.

„Az összes olyan ölelés, ami akkor történt mikor ismét rájöttünk, hogy legjobban csak is egymásra számíthatunk. Senki másra.”

„Az egyik kedvenc közös pillanatom a bátyámmal, amikor padlás pakolás közben megtaláltuk a gyermekkori plüsseinket, az egy kifejezetten érzelgős délutánra sikerült.”

„Télen a síelésnél a jégcsapokat nyalogattuk a sötétben este.”

-7 éves ikerpár.

„Mikor az oreó közepéből kiszedtem a fehér krémet és helyette fogkrémet tettem bele és megette.”

„Esti pletykázások és film/ sorozatnézés (Nagy Katalin a kedvenc). Egy szobában alszunk, így ha filmet nézünk ide fekszik mellém és mindig bealszik.”

testvér

„Nyáron a szülinapomkor, mikor a bérelt ugrálóvárban ott ugrált ő is a barátaimmal, be tudott illeszkedni, mindenki elfogadta, együtt tudtunk fogócskázni és mikor ő lett a fogó, ő is nagyon ügyesen kapta el a többieket.”

-12 éves kislány.

„Esti séta a Duna parton emlékekről beszélgetve egy finom sör társaságában.”

„Random közös éneklések és az evések közbeni kibeszélések”

„Megtapasztalni, hogy megszülettek. Babakortól látni, ahogy cseperednek.”-15 éves fiú.

„Talán az amikor végre megnyílt felém és megbízott bennem, annyira, hogy elmondjon olyanokat, amiket korábban senki másnak nem mert.”

Ahogy felnőtté válunk, az útjaink elválnak. Mindegyikünk a saját életét építi és ritkábban látjuk egymást, de az erős testvéri kötelék nem szűnik meg, talán még erősödni is fog. A találkozások során felemlegetett emlékekkel és csínytevésekkel újra átéljük a gyermekkorunkat. Együtt emlékezünk vissza kedvenc pillanatainkra, például amikor külön szobát kaptunk, de a másik félt és ezért átjött inkább aludni hozzánk, a hajnali beszélgetésekre és a közös játékokra, rombolásokra, amiket unokatestvéreinkkel követtünk el, ezzel is magunkra hozva a bajt és nagyszüleink haragját.

testvér

A testvérek megtanítanak osztozkodni, törődni, verekedni, együttműködni, türelmesnek lenni, megbocsájtani és arra is, hogy hogyan lehet egyszerre szeretni és a pokolba kívánni ugyanazt a személyt. 

Képek: kiemelt,1,2,3,4

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük