Magazin

Szent István napi sokadalom Újfehértón

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 1421 AND user_id = 0 AND user_ip = '44.212.99.208' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Az államalapítás 1023. évének alkalmából Újfehértó városa két napos rendezvénnyel, és egy ráadás estével várta a helyi és környékbeli érdeklődőket augusztus 19.-e és 21.-e között. Az esemény már a tavalyi évben is kétnapos volt, a program pedig hasonlóképpen az előző évhez, ugyanolyan változatos és színes volt. Helyszínként ez alkalommal elsősorban a Városi Piac szolgált, ahol napközben is érdekes programok várták az odalátogató gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

Augusztus 19.-e – 1. nap

15:30-tól a gyerekek (és felnőttek) habparty-n vehettek részt a tűzoltóállomás környékén. Kísérőprogramok közül is lehetett válogatni szombaton (és vasárnap) egyaránt, hiszen kirakodóvásár, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetkó és vidámpark várta a kicsiket.

18:00 órától a heavy metal-t játszó Radar zenekar lépett színpadra, őket pedig 20:00-tól az 1970-es évek vége óta népszerű hard rock együttes, a Piramis követte.

Augusztus 20. – 2. nap

Magyarország nemzeti ünnepén a programok már reggel 08:00 órakor, ünnepi misével kezdődtek a római katolikus templomban. 

Az ilyenkor szokásos kenyérszentelésre 09:00-kor került sor, illetve ekkor kezdődött a XIX. lovasfelvonulás, ahova akár fogattal, akár felnyergelve is várták a lovasgazdákat.

Délután a programok a III. motorostalálkozóval folytatódtak, 14:30-tól pedig a Zenebona gyermek műsora várta a kicsiket. 16:00-kor Márió, a harmonikás lépett színpadra, a következő program pedig 17:00-tól a Hotel Menthol retro műsor volt. 

18:15-től a Fonogram-díjas magyar énekesnő, Janicsák István előadóművész, dalszövegíró lánya, Janicsák Veca adott 45 perces, elektroakusztikus koncertet.

19:00-tól a városi kitüntető díjak átadása következett, míg az este utolsó programja 20:30-tól a korábban Majkával együtt dolgozó, de azóta szólókarrierbe kezdett Curtis koncertje volt.

Bónusz: 08. 21. este: István, a király rockopera

istván

20:00 órai kezdettel a Nagy Szilárd által rendezett, és Fabu Bettina által koreografált rockoperát, az István, a királyt tekinthették meg a rendezvényre látogatók. A főszerepet – immár 40 éve – Varga Miklós játszotta, Koppány szerepében a darab rendezőjét és egyben producerét, Nagy Szilárdot láthattuk, míg Laborcot Ragány Misa, Tordát Koroknai Árpád Kori játszotta. 

A közönség vastapssal jutalmazta a fantasztikus és felejthetetlen 1,5 órás előadást, amely az elejétől a végéig lekötötte a nézők figyelmét, köszönhetően a művészek nagyszerű előadásának, a kiváló koreográfiának, és a kiemelkedően tehetséges táncosoknak. 

A következő nagyobb program  városunkban, a Szüreti mulatság, pedig szeptember végén kerül majd megrendezésre.

Te vettél már részt valamelyik nagyobb újfehértói eseményen?

Képek forrása: Kiemelt kép, Kép 1, Kép 2, Kép 3, Kép 4

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük