Egyetemi életHírek

Szabadegyetem és a kritika kapcsolata

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 392 AND user_id = 0 AND user_ip = '3.215.16.238' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Országos Szabadegyetem

A Kritikai és Felelősség Szabadegyetem egy országos kezdeményezés, amely a tudományos megismerés módszertanát hivatott népszerűsíteni. Maga a műfaj egy tantermi kötöttségektől mentes tudásátadási forma, amely a tudás megszerzésének önkéntességére és az emberi kíváncsiságra épít.

Újítása, hogy a tudás megszerzése egy közösségi élménnyé válik, ezzel felfrissítve a tudományos megismerés műfaját, amely gyakran avíttasnak és porszagúnak tűnik korunk információs viharában.
A program egyrészt szakmai beszélgetésekből, másrészt közösségépítésből és a szórakozásból áll.

Szabadegyetem

Ez egy egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen nemcsak egyetemistákat, hanem a 18-32 éves korosztályt szólítja meg.
A Kritika és Felelősség Szabadegyetem programja három pillér köré épül. Az első a közösség, a második a tudásátadás, a harmadik pillér pedig a felelősség. Ennek keretében a csoportokra osztott résztvevőkkel közösen megtervezünk egy társadalmi projektet, amelyet a Szabadegyetem után meg is valósítunk.

Természetesen a pénzügyi erőforrásokat ehhez minden résztvevő számára biztosítjuk.
A résztvevők 7 városból kerülnek kiválasztásra, mindegyik városból 10-10 embert tudunk fogadni, hogy a későbbi projektfeladatok során egyenlőek legyenek a csoportok.

Célunk, hogy minden régióból jöjjenek emberek, mert utána lehetőség nyílik egy társadalmi projekt végrehajtására 7 városban Pécsen, Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Szegeden.
A rendezvényt az ERASMUS+ támogatja, ezáltal lehetőség van olyan fiatalok jelentkezésére is, akik hátrányos helyzetben élnek.

Szabadegyetem

A kezdeményezés mögött a Szájensz Szeánsz csapata áll, akik évek óta szerveznek tudománynépszerűsítő programokat, mint például a Feminista Fesztivált az Aurórában, vagy a Bánkitó Fesztivált.
A Szabadegyetem helyszíne Csórompuszta Vigántpetend, időpontja augusztus 21-27.
Képek: pexels.com

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük