Egyetemi életMagazin

Neptun-trollok

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 671 AND user_id = 0 AND user_ip = '3.238.116.201' ORDER BY id DESC LIMIT 1

A Neptun rejtelmei

Mi történik, amikor nem várt üzenetet kapunk? Na jó, talán ez a kérdés így önmagában még rengeteg más kérdés feltevésének ad teret. Fogalmazzunk úgy, hogy mi történik akkor, amikor a napi tizennyolcszor megnyitott Neptun-felületen megjelenik egy olyan üzenet, amire, ha felkészítettek volna, akkor sem számítottunk volna?

Nem árulok zsákbamacskát, ha elmondom, hogy az egyetemisták sokat használt hivatalos felülete egy jó 10-15 éve sikítva könyörög egy kiadós korszerűsítésért, egy könnyen kezelhető felületért és egy olyan szerverért, aki Rose-ként nem löki le a vízen úszó ajtóról azt a maroknyi Jack-et, akik történetesen szeretnék felvenni a tárgyaikat (ami nem mellesleg el nem hanyagolható kötelességük).

Ehelyett mit kapunk? Nos, ehelyett kapunk fantasztikusan ügyes hallgatókat, akik kisebb-nagyobb nehézségek árán beférkőznek hőn szeretett és legtöbbet átkozott Neptununkba, hogy megoszthassák a megoszthatatlant, hogy végre olyan információkat birtokolhassanak hallgatótársaik is, mint amihez ők is jutottak.

Példának okán ELTE-s sorstársaink közül többeknek megelevenedett a Hogwards Legacy és Minerva McGalagony Tanárnő értesítette őket, hogy felvételt nyertek a Roxfrot Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába.

Neptun
Ezen felül elérhetővé vált egy új, egyetemistáknak fejlesztett, vizsgaidőszakban különösképpen jól használható CD „Utazás a delfinek gyógyító ölelésében” címmel, amelynek hangos felolvasása is olyan mosolyt csalhat az arcunkra, hogy kellemes 2 percig megszabadulunk minden problémánktól.
Aki klasszikus irodalmi csemegére vágyna, annak erősen javasolják Madách Az ember tragédiája tizenötödik színének azon jelenetét, melyben az Angyalok kara a bűn és erény közötti dilemmát ecseteli.

Ez nyilván mindannyiunknak ismerős egy átbulizott éjszaka utáni reggel nyolcas óra előtt, ahol már elhasználtuk a hiányzásainkat és nem maradt már ember, aki aláírná helyettünk a katalógust. Igazi dilemma. Természetesen itt is kapunk választási lehetőséget, hiszen a „varázslók” jóvoltából elkészült az „Anti-Ödipusz”, amelyet kétszáz év múlva biztosan a kötelező olvasmányok közé fogunk sorolni. Aláfestőnek pedig megkapjuk mellé Rick Astley Never Gonna Give You Up című örökzöld slágerének dalszövegét. Talán idegennyelvű verselemzés gyanánt.
Neptun

Ezután az Óbudai Egyetem ingyenes gasztronómiai továbbképzést indított a Neptunon keresztül abban a pillanatban, amikor megosztotta tanulóival az igazi babos lecsó receptjét, hogy a válság közepén is igazán olcsó, de tartalmas és laktató elemózsiát készíthessünk magunknak és a szeretett lakótársainknak. Ezt később az infláció miatt megosztották az egész országgal, a mai napig megtalálható a Faceook oldalukon.Neptun

Ha ez még mindig kevésnek bizonyulna, úgy „Hegel Vilhelm Frigyes György” és a „lét pásztorai” is megpróbáltak mély benyomást tenni az egyetemistákra; a Világszellem és a megvilágosodás ösvényeinek keresésére hívták fel minden kampuszon sétáló szemfüles figyelmét.
Neptun

Nem kellett aggódnia annak sem, aki nem nyert felvételt, esetleg nem kereste meg őt semmiféle szekta, hisz a lehetőség, hogy „KÚTYÚST” vegyen magának még mindig adott, csak a 22-es buszmegállóig kell mennünk. Hogy ez pontosan melyik városban valósul meg, arról nincs hivatalos információnk.
Neptun

Végül, de nem utolsósorban február közepén az erő sötét oldala is megkísértette a Neptun szervereket, hogy mind megismerhessük Dart Plagueis történetét, amelyet egy Jedi sem mondana el nekünk, amelyről az egyetem falain belül sosem hallanánk.
Neptun

Ezt követően már csak az igazi Star Wars fanatikusok értették meg a nekik szóló „jóslatot”, mely figyelmeztetésül szolgál annak, aki Júdás padawan módjára el akarná árulni igaz mestereit. Íme az akrosztichon:
Neptun

Egy kis segítség azoknak, akik távol állnak ettől az univerzumtól:
Obi-Wan: You were the chosen one! It was said that you would destroy the Sith, not join them! Bring balance to the force… not leave it in darkness!
Anakin Skywalker: I HATE YOU!
Obi-Wan: You were my brother, Anakin! I loved you!

Mára talán úgy érezhetjük, hogy a vizsgaidőszakban történt trollkodások ennyi idővel később nem mondhatnak nekünk semmit, nevettünk és nevetünk rajta egy jót, majd tovább lépünk. És igen, ez tényleg így van. Talán mi, földik nem cselekedhetünk annak érdekében, hogy a helyzetben változás álljon be, de támogathatunk minden olyan törekvést, amely felélénkíti a Neptunt és az egyetemisták közösségét.

Ha Te is kaptál ilyen, vagy ehhez hasonló üzenetet, akkor oszd meg velünk kommentben!

Képek forrása: 1
Egyéb Neptun képernyőkép: S. Oszkár „tanulós” csoport, Facebook

Mi a reakciód a cikkre?

1 komment

  1. Adrienn says:

    👏 nagyon jó!😉

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük