Hírek

Ismételt veszprémi győzelem a Magyar Kupában

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 683 AND user_id = 0 AND user_ip = '44.212.99.208' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Véget ért a férfi kézilabda Magyar Kupa döntője, amit a nagy harcok után a Telekom Veszprém csapata magabiztosan nyert meg, immáron 30. alkalommal. 

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntője április 9-én nagy izgalmakkal indult Győrben, az Audi Arénában (előző nap már lezajlottak az elődöntők, ahol Szeged és Veszprém jutott tovább). Az első mérkőzés 14:15-kor kezdődött, ahol Dabas KC csapata mérte össze az erejét MOL-Tatabánya KC-val, akik a bronzéremért harcoltak. A második meccs 17:00-kor kezdődött, ahol a Pick Szeged és a Telekom Veszprém harcolt a kupáért. 

Veszprém

Előzmények a Magyar Kupában

Az első forduló még 2022 októberében indult el, ám ekkor még Szeged, Veszprém, Balatonfüred, Tatabánya és Ferencváros nem játszott a párosítások következtében. Az egész sorozat alatt a feszültség tapintható volt, mindenki a saját csapatának szurkolt. A negyeddöntőben csatlakoztak a még kimaradt csapatok, ezzel még több izgalmat hoztak magukkal. 

Az elődöntőket április nyolcadikán rendezték meg Győrben, ahol Dabas és Szeged, illetve Veszprém és Tatabánya mérte össze az erejét. Dabas csapata az első percekben vezetett Szeged ellen, azonban nem sokáig, mert gyorsan visszaállt a sokaktól várt forgatókönyv. A csapatok visszavettek a meccs lendületéből, a szünetben már 20-13-ra vezettek a szegediek. A második félidő is hasonlóan alakult, ezzel a Pick Szeged 38-26-ra verte meg Dabast. Veszprém és Tatabánya mindent beleadott a mérkőzésbe, szinte végig fej-fej mellett haladtak. A szünetre két gólost előnyt tudott magának összehozni a Veszprém, ezzel 11-9 lett az állás. A második félidő kezdetén egy kis veszprémi megszorulás volt látható, azonban gyorsan véget vetettek ennek. Magabiztos előnyt szereztek, majd 26-22-re megverték Tatabánya csapatát, ezzel tovább jutottak a döntőbe.

Harc a bronzéremért: Dabas KC – MOL-Tatabánya KC 23-22 

A férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmeccse előtt a dabasi csapat jól taktikázott, hiszen „elengedte” az előző napi Pick Szeged elleni meccset, és a dobogó harmadik fokára koncentrált. Tatabánya ellen már sokkal frissebben és energetikusabban lépett ki, ami a játékukon nagyon meglátszódott. 

Az első félidőben Tatabánya csapata gyengébben játszott az ellenfélnél, de ez sem tántorított a lelkesedésükön. A hajrában kezdet felzárkózni Dabas ellen, majd a játékidő utolsó percében átvették a vezetést. A szünetre nagyjából ugyanolyan idegességgel mehettek, hiszen a végeredmény ekkor 12-13 volt. 

A második félidő a körömrágásról és izgalomról szólt mindkét csapat esetében. Fej-fej mellett haladtak, maximum 1-2 gólos különbség volt megfigyelhető az egész mérkőzés alatt. Dabas csapata végül összeszedte minden erejét, és az utolsó percben Bálint Bence góljával átvették a vezetést, mely a meccs 23-22 pontos végeredményét hozta el. Dabas KC ezzel megnyerte történetük első Magyar Kupa bronz érmét a férfi kézilabda döntőjében.

Veszprém

Pick Szeged – Telekom Veszprém 32-32

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjén, már a bemelegítésnél, a mérkőzés megkezdése előtt tapintható volt a feszültség nem csak a nézőtéren. A két rivális csapat már nem egyszer mérte össze erejét (csak a 2022/23-as kiírásban negyedszer), ami ma se volt másképp. Az előzményekben Veszprém csapata verte a Szegedieket, ami egy nagy versenylázat hozott az utóbbiak részéről. A legjobbat hozták ki magukból a játékosok, ahogy a szurkolók is. Szeged és Veszprém drukkereinek minden hangjukat be kellett vetniük, hogy csapatukat bíztatni tudják.

Az első félidő első gólját az első percben a szegedi csapatból Imanol Garciandia lőtte, és Veszprémet megelőzték. A harmadik percben azonban megérkezett a visszavágó, ezzel döntetlen lett az állás. A meccs folytatásában a két csapat a bronzmeccshez hasonlóan fej-fej mellett küzdött. A félidő állása 15:17-es eredménnyel zárult. 

A második félidő kezdete a Szegedieket segítette, hiszen először Mackovsek, majd Garciandia egyenlített, de csak rövid ideig. A Veszprémből Sipos megszerzi az előnyt, de Garciandia ismét bedobta, ezzel a játékot kiegyenlítette. A meccs ezzel ismét a fej-fej melletti harcban csúcsosodott ki. Az utolsó húsz percben azonban Szeged fáradni kezdett, miközben Veszprém újult előre lelt. Az utóbbi csapat elhúzott pontok tekintetében, azonban senki nem adta fel a mérkőzést. Az utolsó percekben Szeged mindent beleadott (Rosta két gólt is lő két perc alatt), de ez sem volt elég. Veszprém gárdája magabiztosan megnyerte a mérkőzést 32-35-re. Telekom Veszprém csapata ezzel a kupagyőzelmével a harmincadik alkalommal vihette el magával a győzelemért járó díjat.

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük