EseményekMagazin

Deja Vu-m lesz – X. jubileumi felvonás

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 1090 AND user_id = 0 AND user_ip = '3.236.143.154' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Június 1 – 3 között kerül megrendezésre a X., jubileumi Deja Vu fesztivál a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman területén. A fesztiválozók olyan, a ’90-es, és 2000-es években nagy népszerűségnek örvendő előadóinak koncertjeire, bulijaira látogathatnak el, mint a Blue, Sash!, az Eiffel 65, Dr Alban, a Safri Duo, Thomas Anders és a Modern Talking, Panjabi MC, Bellini, Inna, vagy Alexandra Stan – aki a tavalyi fellépését sajnos betegsége miatt le kellett, hogy mondja. 

Először 2022-ben látogattam el az újszegedi fesztiválra, abból az indíttatásból, hogy végre ellátogathassak Basshunter egyik koncertjére – sajnos korábban ez mindig meghiúsult különböző okok miatt. Amikor pedig végignéztem a lineupot, tudtam, hogy ott a helyem.

Deja Vu 2022 – összefoglaló

A tavalyi év során olyan közkedvelt előadók léptek fel a Deja Vu Pizza Monkey Nagyszínpadán, mint a fentebb már említett svéd DJ, Basshunter. A pénteki nap headlinerei a La Bouche együttes, Kate Ryan, és Arash voltak. A szombati napon fellépett még Lou Bega, és a Las Ketchup, vasárnap, az utolsó nap pedig a Paradisio, Masterboy, Alex Gaudino, és Cascada is. A magyar előadók közül az Ámokfutók, a Kozmix, a Reptér című dal miatt a fiatalok körében népszerű Korda György és felesége Balázs Klári, az UFO, és Csordás Tibi, a DJ-k közül pedig Pete Junior & Fernando, Naksi, Bigiboy, Molnár Bé x Gabriel B, Nacsa Norbi, és Sterbinszky.

A 2022-es fesztiválon készült néhány videó: 

@barbiivankatoth Broken Angel. @Arash #dejavufesztival #dejavufesztivalszeged #arash #brokenangel #festival #fesztival #fesztiválszezon #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #nekedbelegyen #szeged #újszeged ♬ eredeti hang – Barbi Ivánka-Tóth

@barbiivankatoth @basshunter_se #dejavufesztival #dejavufesztivalszeged #szeged #újszeged #basshunter #basshunternowyourgone #nowyourgone #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #nekedbelegyen #nekedbelegyen❤️ #tiktok #tiktokviral #tiktokmagyar #tiktokmagyarország #tiktokmagyarorszag ♬ eredeti hang – Barbi Ivánka-Tóth

@barbiivankatoth @Cascada #dejavufesztival #dejavufesztivál2022 #dejavufesztivalszeged #nataliehorler #badboy #cascadabadboy @Cascadafans #szeged #újszeged #fesztivál #fesztiválszezon #festivaltiktok #festival #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #nekedbelegyen ♬ eredeti hang – Barbi Ivánka-Tóth

@barbiivankatoth End the lies @basshunter_se #dejavufesztivalszeged #dejavufesztival #basshunter #szeged #endthelies #festivaltiktok #fesztivál #festival #fesztiválszezon #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #nekedbelegyen ♬ eredeti hang – Barbi Ivánka-Tóth

Deja Vu fesztivál 2023

A 10., jubileumi fesztivál a korábbiakhoz hasonlóan ismét a megszokott helyszínen kerül megrendezésre, június 1-3 között. A külföldi sztárfellépők mellett természetesen a hazai zenéket kedvelők sem fognak csalódni, hiszen a tavaly is fellépett Ámokfutók, és a Kozmix mellett a Deja Vu-re látogat az Irigy Hónaljmirigy is. 

A következőkben pedig kicsit részletesebben is bemutatom az idei év headlinereit.

Inna

Elena Alexandra Apostoleanu (művésznevén Inna) 1984. október 16-án született a romániai Mangaliában. Karrierje 2008-as Hot című albumával indult, melynek címadó dala hozta meg számára egyértelműen a sikert. Olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Love, az Amazing, a Sun is Up, és így tovább.

Alexandra Stan

A tavalyi év egyik headlinere betegség miatt mondta le koncertjét, az idei évben viszont bepótolhatjuk az elmaradt koncertélményt. 

A szintén román Alexandra Stan debütáló albuma 2009-ben jelent meg, Lollipop címmel, 2010-ben pedig az Egyesült Államok rádiói is elkezdték játszani. Igazán ismertté sokak körében Mr. Saxobeat című dalával vált, de a nagyközönség számára ismerős lehet még a Lemonade, és a Get Back is. 

Sash!

Ki ne ismerné az Ecuador című dalt? Az 1995-ben Németországban Sascha Lappessen, Ralf Kappmeier, és Thomas „Alisson” Lüdke által alapított DJ trió eddigi pályafutásuk során több, mint 22 millió albumot adott el, és több esetben arany- sőt platina-státuszt is elért. Stílusuk meglehetősen változatos: eurodance, techno, dance-pop, és trance is megtalálható dalaik között. Sokak számára ismerős lehet a Dr. Alban It’s My Life című dalából készített remixük is. 

Blue

Az angol fiúegyüttest eredetileg 2000-ben alapította Lee Ryan, Antony Costa, Duncan  James, és Simon Webbe. 2005-ös feloszlásukig olyan nagy nevekkel dolgoztak együtt, mint Elton John, és Stevie Wonder. 2009-ben a csapat újraalakult. Munkásságuk során világszerte körülbelül 15 millió albumot adtak el, 2011-ben pedig ők képviselhették az Egyesült Királyságot az Eurovíziós dalfesztiválon, I Can című dalukkal. All Rise, One Love? Én biztosan nem fogom kihagyni a koncertjüket.

Eiffel 65

I’m blue Da ba dee da ba di Da ba dee da ba di … Neked is a gyerekkorodat juttatja eszedbe ez a néhány szó? Június elején te is az együttessel együtt énekelheted Blue című dalukat, amely sok későbbi zene alapjául is szolgált.

Az 1990-es évek végétől közismert Eiffel 65 több, mint két évtizedes karrierje során Grammy-jelölést is kapott, amellett, hogy a Blue-val több ország toplistáján is első helyen szerepeltek. Most hazánkba is ellátogatnak, hogy Szeged lakossága, és a városba látogató fesztiválozók újra átéljék a ’90-es évek végét zenéjükön keresztül. 

Dr. Alban

deja

Sing Hallelujah? It’s My Life? One Love? Neked is rémlenek, ugye? A zenei karrierje előtt leginkább fogorvosként tevékenykedő Alban Nwapa nem először járt már hazánkban, és a korábbiakhoz hasonlóan most is megtáncoltatja a fesztiválközönséget. 

Thomas Anders és a Modern Talking

A fennállásának idén már 39. évfordulóját ünneplő, Thomas Anders által alapított német együttes You’re My Heart, You’re My Soul dala méltán híres – a rajongók számára pedig biztosan nem ismeretlen a Stay With Me, és a Strong sem. A retro pop zene kedvelői most sem fognak csalódni, ha ellátogatnak a koncertjükre.

Bár a június eleje az egyetemisták számára egyet jelent a vizsgaidőszakkal (így nekem is), én már biztosan ott leszek Újszegeden a 10., jubileumi Deja Vu fesztiválon – hogy az első sorok valamelyikében állva újra átéljem gyerekkorom emlékeit a meghívott előadók szuper, és időtálló dalain keresztül.

Nincs még programod június elejére?  Szerintem megtaláltad. 

További infókért katt ide!

Képek forrása: 

Kiemelt, saját, 234, 567, 8

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük