EseményekMagazin

Brain Bar 09. 21. – 22. – Eseményajánló

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 1541 AND user_id = 0 AND user_ip = '3.238.116.201' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Szeptember 21 – 22 között immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Brain Bar. Helyszíne – a tavalyi évhez hasonlóan – ezúttal is a Magyar Zene Háza (Városliget). Európa legnagyobb jövőfesztiválja idén is rengeteg érdekes, színes programmal és előadással várja a hazai és külföldi érdeklődőket. Az előadások angolul és magyarul fognak zajlani, a programok között pedig a résztvevők pénzügyi tudatossági küldetéseket teljesíthetnek, robotkutyákkal és 3D-modellező robotokkal találkozhatnak, és akár új állást is találhatnak hazánk legnevesebb munkaadóinak és civil szervezetek standjainál, ahol állások

2015 – 2022 – a Brain Bar története

brain bar

Böszörményi-Nagy Gergely innovációs szakember egy olyan eseményt álmodott meg, amely összehozza a világ legizgalmasabb elképzeléseit, és amely élénk, ambiciózus és egyedi. A Brain Bar lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők hazai és külföldi véleményvezérekkel, üzletemberekkel, tudósokkal, politikusokkal és kulturális személyiségekkel vitassák meg századunk legégetőbb kérdéseit. 

A Brain Bar színpadán 2015 óta megfordult már – többek között – Jordan Peterson pszichológus, Malcolm Gladwell bestseller-szerző és Jacqueline Fuller, a Google alelnöke. A fesztivál hozta el először Magyarországra Sophiát, a világ első humanoid robotját is.

esemény

Brain Bar 2023 – mi várható?

ajánló

Az idei esemény fókuszában a mentális egészség lesz, hiszen a szervezők pontosan látják, a szomszédunkban dúló háború, a többrétű gazdasági válság, az egyre gyakrabban megmutatkozó klímakatasztrófák, és a minden eddiginél gyorsabb technológiai változások nem kímélik a pszichénket. A fesztivál programok emellett – a korábbi évekhez hasonlóan – öt kategóriába lesznek sorolva. Ezek a kategóriák a környezet, a világkép, a tehetség, a biztonság, illetve a test és a lélek lesznek – ez utóbbi kifejezetten hangsúlyos lesz.

Az esemény egyik házigazdája Babaitisz Jorgosz, művésznevén Lil Frakk, a Sávlekötő nevű YouTube-műsor szerkesztője, amelyben zenészekkel nyomozza ki, egy-egy daluk mitől is vált átütő sikerré. Moderátorként lép színpadra többek között Linczényi Márkó sokszorosan díjnyertes zenész-podcaster, JummoDaddy, az Irie Maffia billentyűse, valamint Iain Lindsay volt brit nagykövet is.

Az idei Brain Bar-on több, mint 130 előadó fog színpadra lépni. Nézzük, kik ők!

Christine Flashpohler 

A NASA űrruhatervező mérnöke, aki csapatával együtt olyan szkafandereket tervez, amelyek az űrhajósok számára biztosítanak majd védelmet a legkorszerűbb technológiával a következő Holdraszállás során. Külön érdekesség, hogy Christine mérnöki hivatása mellett a Houston Rockets kosárlabdacsapat hivatalos pompon-csapatának, a Clutch City Dancers-nek is tagja egyben. 09. 22-én találkozhatunk vele: 12:30-kor lép színpadra (Vision Stage), illetve 13:10-től (Library).

Martin Gurri

Ex-CIA-elemző, aki több évtizedet töltött a CIA különböző fiókszervezeteiben – többek között médiával és internettel foglalkozott ez alatt az idő alatt. 2014-ben jelent meg nagysikerű könyve, The Revolt of the Public and the Crisis of Authority in the New Millenium – azaz A nyilvánosság lázadása, és a tekintély válsága az új évezredben címmel. Műveiben azt elemzi, milyen rendkívüli hatalommal ruházza fel az átlagembert a közösségi média, és milyen elemi erővel fordít minket egymás ellen. Martin Gurri 09. 22-én 11:00-kor (Vision Stage), majd 12:20-tól is színpadra lép (Catalyst Stage).

Sisi

A Tatabányáról származó fiatal énekesnő neve immár két éve ismert a hazai zeneiparban. Az újgenerációs underground-közeg egyik kiemelkedő előadója már általános iskolában is nagy zenerajongó volt, különösen érdekelte a hip hop: Eminem, 50 Cent, DMX dalait hallgatta, valamint a női előadók közül például Missy Elliot, Gwen Stefani, és Lil Kim voltak rá nagy hatással. Yalla című dala több, mint 450 000 megtekintést ért el a YouTube-on egy évvel ezelőtti megjelenése óta. Bár karrierje igazából csak 2020-ban kezdődött, viszonylag hamar megkapta első díját: egy Klipszemle-díjat. Jelenleg az Escape Plan Records lemezkiadó céggel dolgozik együtt. A Brain Baron szeptember 21-én 17:30-tól lép színpadra, a Catalyst Stage-en.

Találkozzunk szeptember 21-én és 22-én a Magyar Zene Házában Európa legnagyobb jövőfesztiválján! 

Az esemény diákok és tanárok számára ingyenes, regisztrálni az alábbi linken tudtok.

Friss infókért látogassatok el a Brain Bar Facebook-oldalára.

És jelöljétek be az eseményt, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!

Képek forrása: Kiemelt kép, Kép 1, Kép 2, Kép 3, Kép 4, Kép 5, Kép 6

Mi a reakciód a cikkre?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük