Magazin

4 film, ha nincs kedved bulizni menni

WordPress adatbázis hiba: [Unknown column 'user_ip' in 'where clause']
SELECT vote FROM HA5CPl3AT_newsy_post_votes WHERE post_id = 518 AND user_id = 0 AND user_ip = '3.238.116.201' ORDER BY id DESC LIMIT 1

Nem tudom ki, hogy van vele, de én imádok elgondolkodtató filmeket nézni. Egy ideje el is kezdtem írni őket, hogy ne fussak bele ugyanabba. Van valami varázsa ezeknek a filmeknek, ami be tud szippantani és magával ragad. Jó érzés, ha olyan film foglal le 2 órára ami nem abból áll, hogy haha a karakter mekkorát böfögött vagy hogy szed fel egy nőt 800 különböző módon.

Az ilyen filmekkel sincs semmi gond, mert jó néha ilyenekkel kikapcsolni, ha az ember nem akar koncentrálni folyamatosan vagy csak kicsit jobb kedvre akar derülni. A felsorolt filmek között van ami vígjáték thrillerkeverék, de van ami kicsit romantikusabb szálakat is rejt magában. Viszont a közös az összesben, hogy nagyon jó beszélgetési témák tudnak lenni, akár egy első randin is. Tapasztalat? Áh, dehogyis, én soha.

1.) A platform

Ez a film egy igazi csoda véleményem szerint. Iszonyatosan izgalmas, miközben kicsit vontatott, de folyamatosan leköti a figyelmet. Ez egy ilyen kicsit sci-fi, kicsit thriller közben néhány horrorba illő jelenettel. Viszont azt hangsúlyoznám, hogy nem félelmetes szóval aki nem horror rajongó, annak is ajánlani tudom csak. A film nagyon sok rejtett mély szimbólummal rendelkezik. A 2019ben megjelent film spoilermentes leírása annyi röviden, hogy a film egy börtönben játszódik ahol a rabok szintekre vannak osztva. Egy betonlap halad szépen lefele a szintek között, ami rengeteg étellel van tele. Van aki jóllakik, van aki nem. Na de, hogy tudtak ebből egy 94 perces filmet csinálni? Raktak bele azért, még ezeken kívül is egy-két csavart a vége pedig, egyben felháborító és baromira találó.

2.) Tőrbe Ejtve

A film az egyik kedvencem, egy igazi jó kis krimi egy két hatalmas poénnal. Igaz, le kell ülni hozzá teljes figyelem ráfordítással, de szerintem megéri. A 2 óra 10 perces alkotás sok-sok ismert színészt is rejteget. A sztori pedig hatalmas fordulatokkal van tele, együtt nyomozhatunk a film alatt Daniel Craig-gel.

Az alaptörténet, egy bevándorló ápoló lány a híres könyvírónak dolgozik. A lány és a férfi között erős barátság szövődik, ami a később történteket csak még jobban felforgatja. A férfi pénzéhes családja szemben az ártatlan ápolólány ellen. És, hogy kiben lehet bízni és ki akar hátba támadni? Na ez az, hogy ez teszi még izgalmasabbá a sztorit. A második részét a nemrég megjelent Üveghagymát pedig, ugyanúgy csak ajánlani tudom gyönyörű folytatása a filmnek. Egy teljesen más sztori, de mégis a vonal ugyanaz.

Film

3.) Élősködők

Ez is egy olyan film, amiről biztos sokan hallottatok, de tuti annál kevesebben láttátok. Ez a film annyi díjat zsebelt be, hogy nem is lenne érdemes felsorolni olyan hosszú a lista. Elég hosszú film, kicsit nyomasztó de közben egy iszonyatosan jó társadalomkritika is egyben. A film főszereplője két család, mindenhol apa, anya és két gyerek. A dél-koreai thriller amellett, hogy elgondolkodtat azért vicceket is tartogat számunkra.

Egy tanár, egy sofőr, egy házvezetőnő és egy terapeuta, de vajon mi a közös bennük. A film amit mindenkinek látnia kell, korosztálytól és nemtől függetlenül. Milyen az, amikor egy szempillantás alatt egy másik család észrevétlenül beilleszti magát az életedbe, és milyen az, amikor te erre túl későn jössz rá.

Film

4.) A homár

Na de ez a film, véleményem szerint kevesen ismerik. Első hallásra tuti butaságnak tűnhet sőt lehet másodikra is. De annyira furcsa és ötletes a történet, szokatlan de mégis csak néz az ember, hogy hoppácska lehet van benne valami? Lehet ez az egész megtörténhet? Itt is sok díj ki lett osztva, amit a film a jelmezekkel és a forgatókönyvvel érdemelt ki. Az egész sztori azon alapszik, hogy egy olyan világban élünk ahol a szingliség büntetett.

Illegális, ha az ember, elvált, özvegy vagy még el sem kelt. Akik ebben a cipőben járnak, őket összezárják egy szállodába ahol mindössze 45 nap áll a rendelkezésükre a pártalálásban. Viszont itt is megvan az erdőben élő lázadók csapata, akik ellenzik azt ami azokkal történik akik 45 nap után is szinglik maradnak. Colin Farrell életén keresztül tekinthetünk bele a mindennapokba, és izgulhatunk vele együtt, hogy vajon ember marad e.

Film

Remélem sikerül egy kicsit az otthon fekvős estéket valamelyikkel izgalmasabbá tenni vagy épp egy örök emléket okozni egy-két jelenettel. Ha tetszett valamelyik vagy ismersz hasonló filmeket, írd meg nekünk kommentben!

Képek forrása: Pinterest

Mi a reakciód a cikkre?

1 komment

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük